Over Gepest-Worden

Over Gepest-Worden

Stichting Gepest-Worden Nederland is een organisatie voor en door jongeren tegen pesten. Het begon als een simpele website in 2012, uitgegroeid tot een grote organisatie in Nederland. De jonge vrijwilligers van Gepest-Worden helpen andere jongeren via WhatsApp, chat, telefoon, mail, Twitter en Facebook. Doordat het online is, kunnen jongeren anoniem hun verhaal doen. Omdat al onze vrijwilligers jongeren zijn, praten de jongeren met leeftijdsgenoten. Dat is het unieke aan Gepest-Worden.

Missie

Het zou natuurlijk super zijn als we de missie Het stoppen van pesten zouden kunnen hebben. Maar als we realistisch moeten kijken naar onze missie, is het helaas duidelijk dat pesten nooit helemaal zal stoppen. Mensen worden ouder en stoppen met pesten, maar een nieuwe generatie heeft het inmiddels weer ontdekt. Daarom is onze missie: Zorgen dat pesten bespreekbaar wordt gemaakt in de maatschappij.

Visie

Jongeren en kinderen meer zelfvertrouwen, zekerheid en gevoel geven.

Geschiedenis

www.gepest-worden.nl. Deze naam werd officieel van Mike en Sander: twee jongens die pesten haten. Op 14-jarige en 16-jarige leeftijd begonnen ze Gepest-Worden.nl. Gewoon een simpele website, waarop ze jongeren de kans geven om met leeftijdsgenoten te praten over pesten. Dus niet met volwassenen, maar met kinderen van hun eigen leeftijd.

Mike werd vroeger zelf gepest (dit heeft hij lang verzwegen in media). Mike kwam op het idee, Sander werd gelijk enthousiast. Waarom? Er bestond nog geen website waarop kinderen met andere kinderen kunnen praten over pestproblemen. Ze vonden dat er iets moest gebeuren. En dat gebeurde dus. Gepest-Worden.nl startte op 2 april 2012.

Maanden nadat Gepest-Worden gestart was, gebeurde er iets bijzonders. De website werd een succes. Er was veel aandacht op TV, radio en in de kranten. Gepest-Worden.nl was niet alleen meer een website, maar een officiële stichting. Stichting Gepest-Worden Nederland is gestart op 18 december 2012. Officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een grote vooruitgang.

In de tussentijd is de website vaak vernieuwd. Ook hebben we in 2015 een eigen kantoor in Schijndel gehad.

Wat de toekomst brengt, weet niemand. Maar zeker is dat Gepest-Worden nog een lange tijd gaat bestaan.

Word je gepest?

Gebruik het Stappenplan! Het Stappenplan is dé perfecte manier om een oplossing te zoeken voor jouw vraag over pesten.

Stappenplan

Doneer aan Gepest-Worden

Zonder financiële bijdrages zou Gepest-Worden niet kunnen bestaan. Help ons mee!

Waarom doneren?

©2012 - 2019 Stichting Gepest-Worden Nederland. Alle rechten voorbehouden.