Voorlichtingen

Wat zijn voorlichtingen?

Wij geven een voorlichting op maat. Wij klappen onze laptop dus speciaal voor u open om een unieke presentatie te maken. Het voordeel van een voorlichting op maat is dat u eventuele recente gebeurtenissen en problemen in de presentatie kan laten opnemen. Dit is bijvoorbeeld handig als u recentelijk problemen met een leerling heeft gehad die via het internet wordt gepest. Wij kunnen dan bijvoorbeeld de nadruk leggen op cyberpesten.

Wat is onze doelgroep?

Wij geven voorlichting aan het basis- en middelbaaronderwijs. Wij geven voorlichting aan groep 5 en hoger. De doelgroep waarop onze organisatie zich richt, zijn jongeren tot 18 jaar. De meeste voorlichtingen worden in de eerste klas van het middelbare onderwijs gegeven.

Wat is zijn de kosten?

Voor het geven van voorlichting op scholen vragen wij een kleine bijdrage per groep kinderen, vaak per vijftientallen. Daarnaast zou het ook erg fijn zijn als de school bereid is om de reiskosten van de vrijwilliger(s) te vergoeden.

Wat zullen we doen?

Tijdens de voorlichting komen veel aspecten over pesten aan bod. Afhankelijk van de situatie bij u op school, kunnen wij de nadruk leggen op een of meerdere pest-aspecten. Al onze voorlichtingen worden interactief met uw leerlingen gedaan, ons doel is om kinderen bewust te maken over de gevolgen van pesten, ook voor in de toekomst.

De volgende zaken zullen aan bod komen tijdens de presentatie:

  • Algemene informatie over pesten
  • Waarom pesten we?
  • Wat zijn de gevolgen van pesten?
  • Verschil normaal pesten en cyberpesten
  • Rollenspel met leerlingen
  • Tips tegen pesten
  • Vragenronde

Aanvragen van jouw presentatieContact opnemen

Heb je vragen met betrekking tot onze presentaties en voorlichtingen? Dan kun je bellen of e-mailen met Mike Matheeuwsen.

Mike Matheeuwsen
088 - 234 0 400
mike.matheeuwsen@sgpw.nl

Word je gepest?

Gebruik het Stappenplan! Het Stappenplan is dé perfecte manier om een oplossing te zoeken voor jouw vraag over pesten.

Stappenplan

Doneer aan Gepest-Worden

Zonder financiële bijdrages zou Gepest-Worden niet kunnen bestaan. Help ons mee!

Waarom doneren?

©2012 - 2019 Stichting Gepest-Worden Nederland. Alle rechten voorbehouden.